Микробиологиялық және паразитологиялық зерттеулер бөлімі
“Тамақ өнімдерін талдау” зертханасы келесі көрсеткіштер бойынша микробиологиялық зерттеулер жүргізеді:
– мезофильді аэробты және факультативті-анаэробты микроорганизмдердің саны (КМАФАнМ);
– E. coli тобының бактериялары;
– патогендік микроорганизмдер, оның ішінде бактерияларды анықтау
Salmonella,
Staphylococcus аureus;
Listeria monocitogenes.
Бөлім туралы жалпы мәліметтер және жинақтау
Микробиологиялық зерттеулер жүргізуге арналған Кабинет 2-деңгейдегі биоқауіпсіздік шкафтарымен және зерттеулер жүргізуге арналған барлық қажетті жабдықтармен (термостаттар, биологиялық микроскоптар, Scan-100 колонияларын санауға арналған аспап, су моншалары, зертханалық таразылар, вортекс, Автоматты пипетатор, бактерицидтік ілмектерді күйдіруші, ауа рециркуляторы және т. б.) жабдықталған
Шкаф биологической безопасности
Весы лабораторные
Обжигатель бактерицидных петель
Термостат
Паразитологиялық зерттеулер толық емес гельминтологиялық зерттеу (НГИ) әдістерімен жүргізіледі, зерттеу объектілері шошқа етінің және балықтың үлгілері болып табылады, онда Гельминттердің мынадай түрлерінің тірі түрінде болуын немесе болмауын анықтайды: Opisthorchis felineus, Anisakidae, Diphyllobothriidae, Trichinella spiralis.